Två snask recept att testa.

Fjällbrynttryfflar (du behöver inte vara messmörsdiggare för att gilla dessa, det är inte jag)

Det här behöver du:
1 dl grädde
10 g flytande honung
40 g Fjällbrynt Original messmör
300 g ljus choklad
50 g mörk choklad

Flingsalt till dekoration
Så här gör du:
Koka upp grädde, flytande honung och Fjällbrynt messmör. Rör hela tiden så att messmöret inte bränner fast i botten av kastrullen. Hacka 200 gram ljus choklad och 50 gram mörk choklad av god kvalitet och lägg i en skål, häll över den varma grädden och rör tills all choklad smält. Låt sedan bunken stå i kylen i minst fem timmar.

Smält 100 gram ljus choklad försiktigt i mikrovågsugnen. Tag fram tryffeln ur kylen och gröp ur klickar med en tesked som rullas till bollar och doppas i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel. Lägg bollarna på ett smörpapper, garnera med 1-2 flingor salt och låt dem stelna. Förvara tryfflarna svalt.


Lätt-fudge

100g smör
2 dl vispgrädde
4 dl socker

Kokas under omrörning i ca 15 min. Ta av från plattan.
Bryt ned 200g av valfri choklad och rör om.
Stoppa ned annat valfritt snaskigt om du vill såsom marianne kross, marshmallows, lakrits, nötter eller vad helst (nästan) sm du känner för. Bred ut och låt stelna.

Ät och förträng det dåliga samvetet;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0