Jag har en plan (som inte följs)

Varje år (sådär vid midsommar när man påminns om den annalkande julen genom sillen och övergången till mörkare tider) är planen att börja i tid, inte köpa så många klappar och framförallt inte äta så mycket julmat att kalvsyltan poppar ut genom öronen (i och för sig så är det mest julgodiset som sväller ut någon annanstans😝). Planen faller sällan väl ut och har i år förvandlats till sena kvällar av internetshopping, skållad råtta shopping på stan, total idétorka och i slutändan så sitter man ändå och slår in 50 paket som man undrar vem som varit sinnesförvirrad nog att inhandla. När det gäller julmaten har jag hittills legat lågt, men i frysen ligger 6 sorters julgodis (två är redan slut), och någon måste ju förbarma sig över de stackarna.
Nåja, om ett par dagar är allt över, förutom resterna i kylskåpet som aldrig vill ta slut och ett evinnerligt berg av julpappersslamsor och de något ointressanta klappar som ligger och skriker efter bekräftelse. Men sedan är det nytt år och nya tag, kanske ska börja redan på mellandagsrean och sedan slå in dem, då blir det en total överraskning (även för denna förvirrade lilla tomtenisse nästa år) vad som ligger i säcken😳

Inte beredd

På något mystiskt sätt lackar det mot jul igen, helt obegripligt när det känns som nyss jag satt och sörjde sommaren som aldrig behagade dyka upp, för att inte tala om vintern som gav tusan i det också (innebär det att 2015 var en enda lång höst eller vår?😳).
Hursomhelllst så är det snart dags för tomten att leverera (eller vi som både har nissarnas/tomtemors och i vissa fall även skäggubbens roll)🙈. Tyvärr så leder dessa roller till en viss schizofreni och mental utbrändhet och det är lätt att glömma bort själva huvudsyftet med julen (och vad var det nu igen för oss icketroende?). Chillmysjulreklamen känns lite som ett hån när man står och panikinslår klapparna och svär över tejpen som trilskas och pappret som inte räcker och sippar på kall glögg med ett halvt öga på ett uppesittarprogram. Eller vad vet jag, det kanske bara har med min genomgående tidsoptimism att göra, nästa år ska jag sätta mobilen på påminnelse redan vid midsommar så jag hinner förbereda mig mentalt😄.

RSS 2.0