Vad göra?

Vad gör man på Valborgsmässoafton nuförtiden?  För ett gäng år sedan innebar denna kväll att man yrade runt i mörkret genomfrusen (och ibland halvblöt om någon fot efter ett och annat klavertramp..) vid någon grillplats i en skog med likasinnade, efter ett intag av diverse häxbrygder. Det knepiga är att detta var något man såg fram emot i månader!
För ännu längre sedan spenderade jag förnöjt min kväll med att smälla smällare och spela tuff  inför grannpojkarna genom att stå kvar nära så länge som möjligt. Men då luktade jag dynamit som en hel krutfabrik också. Ingen frågade chans på mig för det...

Kanske bara ska softa. Jag ser framför mig hur många sista april kvällar jag kommer att få sitta som på nålar i framtiden medan barnen är ute och hajkar i skogen eller ska smälla raketer så att fingrar flyger.. Bäst att passa på medan jag kan att känna lugnet med andra ord!

Finito Bonito

Jag är helt slutkörd ikväll! Har spenderat 1,5 timme på Willys med en minst sagt onöjd Levina. Det närmaste man kan komma en nära döden upplevelse skulle jag tro.... Bränt 1800:- på mat vilket innebar en hel del kassar att packa i och packa ur. Lagat mat och packat ur diskmaskinen. Stökat bort ( sambon arbetade ute med vårt altanräcke och låg inte och petade navelludd i soffan) och sovit ned Levina. Lägg därtill att min kropp är helt utpumpad efter gårdagens 90 minuter på planen. Mycket för min gamla kropp det! Puh! Nu stupar jag i säng!

Prinsessor på vift!

Igår var det nypremiär för min del. Vi hade nämligen lagfest så det handlade därmed om att inta ett glas vin eller två. Hade ingen aning om hur det skulle kännas och vara. Det kändes verkligen som en evighet sedan sist och jag trodde att jag skulle huskas åt den sura vinsmaken och istället få ägna mig åt chipsskålen allena under kvällen i förtäringsväg. Men det gick hur bra som helst och vi hade kanontrevligt. Festen gick under prinsesstema där det var obligatoriskt med någon form av prinsessutstyrsel. Jag lånade Levinas röda flufftiara. Såg ut som en korsning mellan tomtemor och prinsessan Fiona!

Singstar fick arbeta hårt under kvällens många bidrag under benämningen "sjunger hellre än bra"  där jag själv tog i från tårna till Pontares "När vindarna viskar mitt namn". Det blev sedan dags att lämna lägenheten då grannen knackade på med en innerlig önskan att få en blund i ögonen.

Prinsessföljet begav sig då vidare till Harrys där det var några få fredagssjälar ute som inte hade orken att gå vidare till något annat ställe med mer drag på. Men vad gjorde det oss. Vi var där för att knäcka på dansgolvet.! Det gjorde vi också tillsammans med en transa som kunde göra mycket imponerande dansmoves!

Hemma i säng kl. 02:00 och väckt av Levina vid 04:20. Pigg som en mört idag med andra ord...

image35  
Vi lekte en märklig lek med pappöron, plastpåsehatt, sockerbitständer och snapsglasögon. Sedan sång i denna mundering! 

image37
Jag och min prinsesskollega Lina med sin grodprins.

Error

Varför blir det hela tiden något tjafs när jag ska publicera inläggen och de försvinner i och med att jag måste logga in igen. Jag är så less på det! Jag måste hela tiden spara det någon annanstans också. Så ska det väl inte behöva vara?!

Vintern rasar ut..

Efter gårdagens klubbmöte vet jag numera allt om..flytspackel. Otippat va? Det är det som är det braiga med att delta. Man får göra besök på diverse företag och får veta vad de egentligen pysslar med. Inget som jag förmodligen skulle lägga något större intresse i att nosa fram i vanliga fall, men inget som fördummar heller!

Har inte känt mig riktigt okej i två dagar nu. Jag hoppas verkligen inte att det är en ny magsjuka i antågande. Den förra var nästan värre än att föda barn. Men bara nästan...Ändå är jag mer beredd på att avla av mig en gång till än att ligga över toastolen om nätterna. Det blir ju ett trevligare resultat om man säger så.. Nog för att jag faktiskt tappade ett par hekton vid förra ronden mot bakterierna men de återkom med aptiten!

Det är så otroligt fantastiskt väder ute nu! Jag tycker synd om allt som måste sitta inne och ruttna på sitt kontor om dagarna. Jag och Levina tar på oss våra solglajjor ( fortfarande Rehnmarks måleri) och tar en tur i solen. Levina är tyvärr inte riktigt nöjd med att ha på sig sina. Har jag tur lyckas jag binda fast dem i mössan på något vis. Hon verkar inte riktigt förstå sambandet mellan solglasögon =mindre sol i ögonen= man kan se sig omkring och inte bara stirra ned i diket...

Här ska klubbas!

Jag blev nyss inbjuden till ett damklubbsmöte. Min sambo är nämligen med i en herrklubb och detta är den kvinnliga motsvarigheten till detta. Min erfarenhet av herrklubbar innan min sambo gick med i sin var när jag lussade på ett Odd fellow möte där medlemmarnas genomsnittsålder var ca 80 år och jag kan nästan svära på att ordförandegubben satt och sov under Lusse Lelle med flera. I min sambos herrklubb är maxåldern 40 år vilket innebär att det är mer fart på tillställningarna. Detsamma gäller med damsidan.  I synnerhet vid de gemensamma tillställningarna!


Det är kul att det är så många tjejer/kvinnor i damklubben som har en egen karriär och drivkraft och inte bara är ett vackert och sofistikerat bihang till sin välförsatte make.
Nog för att min blivande make är en hel del mer välförsatt än mig men något bihang och bli kallad för Ingengörskan istället för Linda, tänker jag inte reducera mig till. Jag är nog inte så sofistikerad heller om man säger så...


stor tjej

 
Tjej med egen karriär!


Fundering

Vad har hänt med Agneta Sjödins kalufs? Jag trodde helt ärligt att det var en peruk! Vem klipper sig sådär 2008? Känns inte så hippt att bli jämförd med Carolas frilla anno "Främlingseran". Kanske har Agneta likt Bon Jovi grillat både burgare och hår ( förklaringen som gavs till Jovis kapning av pudellockarna). Obegripligt är det i varje fall...

Vilken fantastisk vecka! Åtminstone de sista dagarna. När jag prominixade idag lyste det gult av tussilago på sina håll. Våren är kommen! Jag har till och med lyckats bränna mig i solen. Men hellre brunröd än vitgul (försöker att förtränga vetskapen om extrarynkorna jag förmodligen har dragit på mig). Jag har även gynnat GB idag genom att förtära 2 glassar i solskenet. Känner på mig att det blir mycket puckat lakrits i sommar. Mums!!

Har även hunnit med att åka till kyrkan och middagslokalen och rekat med min värdinna. Jag blir alldeles snurrig av alla hennes frågor. Hon har betydligt mer koll på läget än vad jag har. Jag har inte så stor bröllopserfarenhet. Kanske skulle slå en signal till Liz Taylor för tips (hon har ju knatat fram till altaret en 6,7 gånger sådär)..Hur som helst så är jag övertygad om att hon kommer att göra ett kanonjobb så länge hon inte blandar in mig så mycket:-)

Nu full fart mot helgen och full fart i säng! Inga sovmorgnar här inte...

Solen skiner himlen är blå. Vad det är skönt att leeeva då!

I morse hade vi en microvågsugnsreparatör här. Men han tittade på vår märkliga micro (en ugn med microfunktion stor som ett as) och kliade sig i sitt obefintliga hår. Han hade nog ingen aning om vad det var för fel men beställde någon grej som skulle komma på måndag. Jag kanske är pessimistisk men jag tror inte att den kommer att fungera på måndag heller. Jag får nog vara mamma Flinta ett tag till framöver helt enkelt..

Men viken fantastisk dag! Jag och systeryster har suttit ute i solen och gassat medan Levina sussade fridfullt i vagnen. Riktigt vardagslyxigt! Gratis dessutom..

Nu när solen är här måste man ha ett par schyssta solglasögon. Tyvärr så har mina favoriter blivit knäckta av barnnävar och jag har inte hittat några nya som jag vill spatsera runt bland allmänheten i. Jag känner mig inte helt bekväm i trendriktiga kulörer såsom turkost, rött, eller ens vitt. Jag vill inte heller se ut som en gigantisk fluga så att någon av misstag klappar till mig. För närvarande använder jag mig av en av sambons reklambrillor. Inte så hett kanske med Rehnmarks måleri istället för Gucci på skalmen..

coola brillor

Mission completed

I veckor för att inte tala om månader har jag varit på jakt efter den perfekta vår/sommar/höst jackan till min dotter. Jag har köpt, ångrat mig, lämnat tillbaka, köpt en ny, ångrat mig och lämnat tillbaka i ett par omgångar (ambivalensen igen..). Det är nämligen vissa kriterier som måste uppfyllas. Den måste vara könsneutral inför eventuell nedärvning till ett olikakönat syskon. Den måste vara i en storlek som hon kan ha i sommar, till hösten och förhoppningsvis under vintern med något fleeceaktigt under. Den måste tåla vatten och smuts. Och självklart måste den vara tuff nog att passa vår lilla donna. Det har gått så långt att jag legat sömnlös på kvällen och funderat på vilken som passar bäst. En sådan fråga är det nog inte så många pappor som slösar några hemskt många minuter för att inte tala om sekunder på...

Men nu så sitter jag här med två jackor i olika storlekar. Det känns fantastiskt skönt. I synnerhet eftersom den ena var gratis! Nu kan jag ägna mina första timmar i sängen åt att fundera på andra väsentligheter istället...

Helgens bestyr

I helgen fick jag lördags "gåpåstan" utan missnöjd och gnölandes dotter ( som endast kan mutas genom att hålla munnen sysselsatt) i vagnen eller en sambo som står vid utgången och ser ut som om han var på en föreläsning om molekylärbiologi ( läs grymt uttråkad). Istället fick jag vandra i butikerna med en likaledes barnfri kompis och mysa på över en fika och känna lugnet. Vilken lycka! Tyvärr skedde ovanstående med 137:- kronor på saldot. But hey, you can´t have it all...

Igår blev det ett besök på Bröllopsmässan här i stan. Kändes väldigt fjuttig. Det enda som bjöds på var godis. Vissa bjöd på gamla chokladägg som de säkert fyndat för en billig peng. Skandal! Var var de små snittarna eller smakprov på bröllopstårtor. Det är väl sådant som säljer. Inte gammalt reagodis! Vet de inte att vägen till kvinnans hjärna går genom gourmetmat och smaskiga efterrätter? Och vet de inte att det är kvinnan som härskar i bröllopsbestyrlandet? Jag bara undrar...

Ett monster?!

Hur ska man kunna förstå hur en människa kan utföra sådana handlingar som den s.k 42-åringen har gjort mot ett barn eller mot en annan människa överhuvudtaget? Mina erfarenheter säger mig att denna person med största sannolikhet har varit utsatt för något traumatiskt själv under sitt liv. Men det finns inga ursäkter för vad han har gjort. Så outhärdligt tragiskt för de offer han har skapat!

Otrevlig start på dagen!

Den här morgonen började inte bra. Den började nämligen med att jag fick göra av med en ohyggligt massa pengar på det mest otrevliga sätt. Nämligen besöka farbror tandläkare. Tycker inte om att ligga halvt upp och ned i en stol med en massa obekväma verktyg i munnen som skaver och endera gör munnen torrare än östermalmstanterna eller skapar en överproduktion av saliv så att jag måste paniksvälja hela tiden. Samtidigt sitter herr tandläkare och pratar vad som för mig är grekiska med tandsköterskan medan jag oroar mig över att det han säger är att det är hål i var och varannan tand och försöker att räkna ut hur i hela Hälsingland jag ska ha råd med det...

Det märkliga är att inför varje besök hos tandläkaren så blir det en rejäl genomgång av alla munhygieniska prylar jag har i badrumsskåpet. Ungefär som om jag skulle kunna skyla över ett visst slarv under året med lite tandtråd och Listerine. För övrigt är det inte så konstigt att Listerine tar död på alla bakterier. Den tar ju (även om jag tar en minimal dos) nästan död på mig också!

image35Det som inte dödar härdar...

Är det bara jag som..

..vaknar med en tutte under rumpan och ett slajmmonster bakom ryggen om morgnarna? Numera är det inte bara kvalster som delar vår nattliga boning...

slime

[slajmmonster]

Mera gotta eller beachsnygg 2008?

Nu när jag sitter med en stukad fot och inte kan ge mig ut på några fettförbrännarpromenader eller springa efter en boll så borde jag tänka på att istället ta det lite lugnt med intaget av ätbara ting. Beach 2007 säsongen passerade i en amningsdimma i soffan, men det skulle vara trevligt att våga sig iväg till den badstrand som finns 600 m bort under årets säsong. Men vad gör man då man är hemma hela dagarna framför diverse såpor och talkshows på TV? Tyvärr är inte Oprah ett tillräckligt skräckinjagande exempel för att inte öppna skafferiet eller kylskåpet stup i kvarten...Jag måste nog erinra mig bilden av min rumpa i vårt matchställ i storlek small istället (enda storleken som finns). En inte så vacker men rätt så komisk syn. Tänk cykelbyxor...Vilken tur att jag inte är någon osäker 14- åring som måste klämma in mig i trånga trikåer utan har mer insikt i att inte hela världen stannar upp för att kolla in min bakdel. Även om det känns som så...

Men den är mjuk att sitta på. Och sitter gör jag ganska ofta...

Jag = mamma Flinta

Vår micro upphörde att fungera igår kväll. Plötsligt så kastades vi tillbaks till stenåldern då man fick värma välling i kastrull på spisen och tina mat i rumstemperatur (kräver noggrann planering). Även om vår familj var typ sist i Sverige med att skaffa microvågsugn eftersom min mamma stenhårt trodde på att den orsakade cancer så har jag numera vant mig vid denna bekvämliga tingest. Min fascination för "micromackor" och micropopcorn har för längesedan svalnat men då det handlar om att "tillaga" barnmat så är den min bästa vän. Nu är min vän stendöd...
Snälla Electrolux ge mig en ny vän som inte luktar bajs då jag öppnar luckan (det gjorde den döda under de första månaderna) och skicka mig tillbaka till framtiden igen!

Världen är fortfarande delvis ond

Världsfreden verkar inte ha infunnit sig. Well, man kan inte få allt här i livet...

Så hemskt med den 10-åriga tjejen som är försvunnen i Hedemora! Det känns som om jag aldrig vill släppa iväg Levina utan uppsikt när det finns så många störda och onda människor i vårt samhälle!!

Önsketänkande..

Åkte iväg på en träningsmatch i morse med en inre förhoppning om att få spela så lite som möjligt. I normala fall så är det nog tungt att hänga på de många yngre (ja, i vissa fall hälften så gamla..) förmågorna i laget. Efter ett gäng missade träningar och en dos magsjuka känns det närmare att ringa och beställa färdtjänst än att springa likt en dåre efter en boll...
Och min önskan infriades! Efter ca 15 spelade minuter crashlandade jag i en praktvurpa på gruset. Det gjorde vidrigt ont och tankarna som rusade i mitt huvud var: "Vem ska vara hemma med Levina nu när jag måste hoppa runt på kryckor? Måste Staffan vara pappaledig och jag sjukskriven slutar det med en personlig konkurs istället för ett bröllop i sommar!" Jag är en hejare på katastroftankar och har nog råkat ut för de flesta och värsta olyckor som kan tänkas i mitt ostilla sinne.... Som tur är var det bara en stukning. Så nu sitter jag med en fotknöl a´la tennisboll och inser att formen inte kommer att förbättras inom den närmaste framtiden heller...

Eftersom det verkar vara min dag idag då det gäller att önska saker så slår jag till och önskar mig fred på jorden. Jag återkommer efter nyhetsmorgon i morgon bitti om resultatet!

Tre på tripp

I torsdags åkte vi på en liten tripp till Sundsvall trots att jag inte var helt återställd från magsjukeländet. Det var min sambos tur att gå på kurs med Kurt och jag och Levina hängde på för att bryta vardagslunken. Det hade vi i och för sig gjort hela veckan.. Vi checkade in i vårt dubbelrum modell tändsticksask och kände oss som en pakistansk flyktingfamilj som delar 3 personer på 10 kvadrat..Inte mycket yta att krypa runt på men det lilla utnyttjades frekvent. Packningen revs och slets i tills det låg blöjor och kläder över hela golvet. Medan jag försökte att återföra dessa till sina påsar hann lilla donnan in till toaletten där hon åt papper ur papperskorgen alternativt låg och slickade på badrumsgolvet. Hur nöjd som helst....

Då vi inte häckade på hotellrummet så gick vi runt i affärer. Tyvärr har inte Levina visat samma brinnande intresse för denna syssla som sin mamma. Här var det mutor i form av kex som gällde för att kunna skrida fram med vagnen utan att omgivningen trodde att det var brandlarmet som gick. Istället hade jag kexklet i hela vagnen, hela Levina samt på delar av mig medan den kexkletande slängde sig efter shoppingkassen på vagnen där hon visste att det fanns mer. Hon har nämligen kommit så långt i utvecklingen att hon förstår att saker finns även om hon inte ser dem....
Det kändes ungefär som då jag gick i högstadiet och fick åka till närmaste storstad och shoppa. Jag hade samma budget då som nu. Men då hade jag inga förpliktelser att se till att det även fanns mat på bordet och blöjor på toa utan kunde göra bort vart enda korvöre (och det gjorde jag) och ändå förvänta mig att överleva resterande delen av månaden. Det blev mycket lite shopping nu med andra ord....

Dock blev det en vigselring inhandlad. Det föreligger en viss prisskillnad då det är 20 guldsmeder i farten i Sundsvall och en här i Ö-vik. Men nu ligger min oro i att min valda guldsmed får packa ihop på grund av kokurrensen innan det är dags för oss att skrida till altaret. Vi har nämligen bara lämnat en handpenning och får ringen i sommar.
image23Kommer att sitta som ett smäck på vänster ringfinger!

It doesn´t make it for me...

Jag vet inte om jag är gammeldags könskonservativ av mig men jag har lite svårt för allt för stylade killar. Jag faller helt enkelt inte för killar som har ansträngt sig för att se balla ut genom att ha håret i en frisyr som kräver olika längder och färger, scarf runt halsen och jeansen nedhasade på höfterna så att kalsonglinningen är synlig. För att inte tala om smink. Det är helt ok att använda rengöring, ansiktskräm, lukta gott och concealer. Men jag skulle ha svårt för att gå en närkamp med en kille vars foundationkant syns längst käklinjen och vars läppar är glansiga av något fruktigt läppglans. Kanske känner jag mig hotad i min egen roll men jag vill helt enkelt inte dela spegelplats och make-up bag med min kille om morgonen...

Vilken tur att min blivande man har den typ av hår som kräver snagg och som i stort sett skyr kletande med krämer som pesten. Om det inte är Sweden Rock på gång vill säga. Då kan faktiskt kajalpennan få jobba extra...

Avslaget klädparty

I söndags kom en objuden gäst på besök. Nämligen magsjukan. Fast det visste jag inte då, jag brukar nämligen aldrig få magsjuka förutom under vissa söndagar under ungdomens glada dagar... Jag mådde lite halvrisigt under söndagen men hade lovat en kompis att komma på hennes klädparty ute i obygden och en annan kompis skulle åka med mig dit. Så jag begav mig av trots en viss olustkänsla. På sådana klädpartyn var det inget köptvång men väl ett provtvång. På ett plagg trodde jag. Men icke! På rubb och stubb av alla plagg som kunde tänkas få plats på kroppen. Största delen av kollektionen hamnade helt klart under benämningen "tantkläder", eller vad sägs om fräcka långa shorts och matchande väst i coola färger som potatis och solgult... Jag ville bara kräkas på den ivriga damen när hon jagade på mig att prova än mer tuffa kläder med piffiga attiraljer samtidigt som jag frös så att jag hade tuppjuck över hela kroppen. Hon var nog inte så helnöjd över den blygsamma försäljningen bestående av ett par leggings till mig. Men jag var inte så sugen på en potatiskjol.. När jag kom hem var det kört. De senaste dagarna har jag levt på blåbärssoppa och små tuggor av banan som jag inte så ofta har fått behålla. Men nu känner jag att livet har börjat att återvända. Jag hoppas bara att jag har fått behålla mina baciller för mig själv och inte delat med mig av dem till mina nära och kära. Det vore ju högst ovänligt...

Uppdatering: I söndags hände det! Någon dag inträffade. Min underklädeslåda är numera utsorterad och uppdaterad. Frid i sinnet!

RSS 2.0