Står stadigt på jorden!

Igår så hände det! Jag talar inte om nedsläpp utan om fötter som svällde upp till skrattretande ballongstorlek! Och de ger sig inte, trots att vädret är betydligt kyligare idag än igår! Det blir stödstrumpor på från nu och framåt antar jag..........

Det blev ingen hårdrock i fredags. Så här i efterhand är jag rätt så nöjd över det även om det tycks ha varit något av en höjdarkväll. Det fanns nämligen inga sittplatser, och det hade nog varit lite väl tufft i v. 38:-)

Nu sitter jag och trycker i mig min andra förpackning jordgubbar för idag. Inte som de svenska direkt, men man är ju rätt så svältfödd just nu, så de duger! Snuvan är tillbaka och jag befarar att jag åker dit en sväng till så jag försöker att c-vitaminbomba bacilluskerna!

Jag har typ 2 dagar kvar att jobba! Ahhhh!


Lite lättare

Jag har nog gått ned något kilo, i ren hårförlust... Två decimeter hår är borta och det känns såå skönt! Är fortfarande lite tveksam till slingorna, men frippan känns toppen. Förmodligen mörkar jag på det lite:-)

Härliga tider just nu ute! Jag är sugen på glass hela tiden:-) Tyvärr medför dessa härliga tider med smältande snö att min kära dotter smutsar ned sig något kopiöst, eftersom hon älskar vatten och att rulla runt i pölarna verkar det som:-)
Jag hinner inte med att få allting tvättat och torkat trots den mängd kläder hon äger och har.....Det roligaste är när man ska hämta henne från dagis, där hon är ute och leker, och hon prompt vill bli buren. Blöta geggiga galonisar mot jackan (den enda jag kan ha) medför att jag är mer eller mindre smutsig hela tiden jag också....

Imorgon kanske det blir hårdrockskonsert för vår del. Vi har inte riktigt bestämt oss än. Pallar jag att sitta i en idrottshall på de "sköna" sittplatserna  6 timmar i sträck?? Men det skulle kännas lagom nostalgisk att uppleva Dia Psalma som man diggade som värst under punkperioden i 7:an:-)


Whoopsi!

Det blev lite mer shopping på IKEA än planerat! Man kan säga att jag överskred budgeten å det grövsta. Det finns så mycket bra saker, så billigt, men många bäckar små.......Fast idag kom räddningen; barnbidraget, så det är lugnt ;-)

Nu är tid bokad för hårkapning. På onsdag smäller det! Jag sätter stora förhoppningar till vilket underverk detta klipp ska göra med mitt utseende. Tänk om det blir platt fall, dvs, lika platt och trist hår som nu, fast mindre! (vet inte om det är bra eller dåligt visserligen..)

Nu börjar det att dra ihop sig. Både tidsmässigt och inne i magen. Nästa vecka får vi veta hur stor han beräknas vara. Jag har någon slags mental gräns på 4,5 kg, och en förhoppning på 4 kilo minus :-).....

Snarrigt värre!

Var hos barnmorskan och fick veta att jag gått ned 2 hg. sedan sist. Detta firades med lunch på stan med min kära lillasyster och ett besök på det nyöppnade Godishuset ( med en miljard sorter ungefär) där 8 hg. inhandlades. Undra hur mycket man går upp av det:-)

Ser hur oerhört dyngigt mitt tangentbord är. Något för "rent husarna" att bita i det! Inte sådär jättelätt att rengöra....
Hmm, ska nog inte försöka rengöra det innan jag slutfört inlägget:-) (började men det blev lite konstigt....)

Imorgon blir det IKEA, får se hur mycket jag orkar vagga runt där, men jag har en diger inköpslista:-)

Nu vill jag banne mig vara frisk den här helgen!!! ( Hör du det Gudrun?)

What to wear, what to do?

Hmm, föregående inlägg är skrivet av min kära make (som vet hur man tar sig in på min lilla sida). Men det stämmer verkligen att hon är mycket intresserad av mina sminkpryttlar, och gärna tittar för djupt i sminkväskan om man säger så:-)

Jag sitter och är ambivalent. Jag har funderingar på att kapa av en decimeter eller liknande av min hårman, som just nu bara hänger livlös i någon billig gummisnodd. Tid till att fixa med håret på morgonen finns inte riktigt på min världskarta och jag befarar att den inte kommer att göra det inom de närmaste jordsnurren heller. Men jag vill ha någon slags frisyr och form. Har läst att alla kändisar kapar manen (eller löshåret) till den hippa "nudda vid axel" längden, så det kanske är på tiden att jag blir lite ball jag med......

För övrigt känner jag mig helt fel just nu! Inga kläder sitter bra eller känns roliga. Tex, har jag ett par s.k "harembyxor" (som faktiskt inte gör att det ser ut som om jag har en nedbajsad blöja innanför), men vad ska man ha för skor till här i kalla norrland? Ingen jacka passar till heller eftersom jag bara får på mig två jackor just nu och ingen av dem är särskilt rolig (fleecejacka eller urtvättad parkas som sitter tajt). 

Oj, vad jag gnäller! Måste vara vädret som gör det (grått med snöflingor). Men jag skulle verkligen behöva en liten renovering om man säger så:-)

Sin mor upp i dan!

Min dotter älskar att piffa till sitt redan fördelaktiga yttre... med mina accessoarer och med mitt smink! Hon blir fasligt vacker och i synnerhet med mina nyinförskaffade solglasögon modell: mastodontfräsiga!

Jag måste nog tillstå att hon liknar sin mor på pricken, eller vad säger ni?


Påsk med skallebank

Det är visserligen ekonomiskt att förlägga sjukdagarna på ledigheterna för att slippa karens och lägre lön, men jag hade kunnat tänka mig att fira påsken utan huvudvärk och ytterligare en Kåvepeninkur. Nu har jag lagt ut 1000:- på läkarbesök och medicin på denna jäkla bi(hin)håleinflammation. Roligare hade man ju kunnat haft det..................................

Staffan ligger ute noch solar nunan. Själv sitter jag inne och kollar Oprah. Jag är nämligen livrädd för pigmentförändringarna som kommer som ett brev på posten av graviditetshormonerna, nu när mustaschen sedan sist nästan har försvunnit (Staffan vill ju ha sin)..... Med Levina solade jag som tusan de sista veckorna då jag var ledig och försommarsolen gassade, med ett resultat att jag såg smått galen ut på BB och tiden därefter av alla fräknar:-)

Har inte hunnit träffa mina kompisar från storstan den här påsken, vilket är jättetrist! Men det är snart sommar och då får ni hälsa på (spillrorna av mig):-)

Inte lätt att vara enda tuppen i hönsgården ibland...

I fredags var vi ute och käkade med jobbet, en arbetsgrupp bestående av sex tjejer och en kille. Av oss kvnnliga kollegor har vi alla småbarn eller är gravida eller som jag; både och. Samtalet vid middagsbordet handlade om smaskiga ämnen såsom graviditetskrämpor, bristningar, inkontinens, hängbröst, knipövningar samt andra kroppsliga förändringar (läs förfall) som ett resultat av fortplantning och ålder.
Stackars kille (som förövrigt ska bli förstagångspappa till hösten). Han började att se lite underlig ut efter ett tag:-) Vi kanske har fördärvat hans sexliv för all framtid.........

Övrig notering: Vilket djuriskt rikspucko Christian i Robinson verkar vara. Spelar ingen roll hur de har klippt eller att de skippat att ta med hans (enligt honom själv) goda sidor. De dåliga sidorna går som inte att blunda för, hur tjocka ögonlock man än må ha.....

Ibland så..

Angående förra inlägget så är det bra att vara tant ibland. Vid dagens inhandling av nödvändigheter såsom skithuspapper, hushållspapper (förstod aldrig denna produkts livsnödvändighet innan Levina kom), våtsevetter, och lite yoghurt till eftermiddagsfika, så tyckte jag att det blev lite väl dyrt. Det visade sig att kassörskan tagit 50:- för den ena yoghurten istället för 5:-..................Men mina tantögon hittade diffen i kvittot minsann!

Snart åker hatten på....

Alltså, jag har hittat en massa snygga kläder på Ellos, handlar en del på Lindex och tycker att HM´s nedervåning känns helt galen. Har jag förvandlats till en tant? Hmm, jag hasar numera runt i noppriga strumpbyxor, rejäla underkläder, klänningar av billigt fabrikat och fotriktiga skor. Beror det på mer än graviditeten????

När jag tänker efter så är jag ju även en kupongsamlare och kollar igenom kvittot efter jag har handlat så att allting stämmer! Hjälp, hjälp, hjälp...jag är ju inte ens 30 fyllda.........

Snart färgar jag väl håret i en härlig violett nyans också i hopp om att dölja mina envisa gråa strån................................


Sinnesoro

Att man aldrig kan få känna frid i själen. Från att ha gått och oroat mig för att bli för fet så oroar jag mig nu för att jag inte är tillräckligt fet. Nåväl, jag är väl i och för sig tillräckligt fet, men kanske inte min mage då. Den är tämligen  mindre än förra gången, vilket i och för sig är bra eftersom jag då fick en heffa-bebis, men ändå....

Vet inte om det känns bra eller inte att få höra kommentarer som att "Visst var du större förra gången?".
Äh, jag ska nog bestämma mig för att det känns bra ändå:-)

Det som känns ännu bättre är att jag, som jag skrev tidigare, tappat suget för slisk och slask. Jag är inte ens sugen på att dra en vepa förbi Konsum och inhandla Karamellkungens socker- och färgämnestinna skapelser så här på fredagkväll. Men börjar jag väl att äta så är det kört! Det kanske är lagrat i minnet i någon avkrok i hjärnan att det är gottgotteligottgott att mumsa i sig. Men som sagt, det går bra så länge jag håller mig ifrån den första förledande tuggan..................

Bihålevärken har nu övergått till näsdropp och "törhosta". Helst vill jag stoppa ned en flaskborste i halsen och rota runt lite för att få bukt på kliningarna där, men jag har en känsla av att det stjälper mer än det hjälper:-)

RSS 2.0