Kaos i underlandet

Är det bara jag som har världens största låda för underkläder men nyttjar ca 20% av dess innehåll. Jag får ångest varje gång jag drar ut den och tänker att "någon dag ska jag ta tag i det här". Någon dag tycks aldrig inträffa...

Jag vill inte ens tänka på allt fult och uttvättat och av olika anledningar obrukbart som ligger och bidar sin tid i alla skrymslen. I och med att mycket i lådan har hängt med ett tag så finns det plagg i alla möjliga storlekar där. I synnerhet då jag pendlat en 20 kilo upp och ned. Då min käre sambo skulle köpa ett fint set till min födelsedag så tänkte han att det var väl bara att kolla storleken på det som fanns i lådan. Tyvärr så kollade han på en makulerad storlek....Jag skulle nog inte ha samma bekymmer om jag gjorde tvärtom. Han har nog haft samma storlek sedan moppemuschens tid...

Nej, nästa vecka får banne mig "någon dag" ta och inträffa. Sedan är det fritt fram för min sambo att ösa över mig med underbara ting!


The Wedding planner

Har under kvällen suttit och budgeterat vårt kommande bröllop. Trots att vi likt Von Anka försöker att snåla in på det mesta blir det en ganska dyr affär...Det gäller att hitta en balans mellan vad man kan spara in på utan att förlora känslan av att ta "glansen" från dagen. Än så länge tror jag dock inte att jag platsar in under några "Bridezilla" kriterier, men snart kanske svansen växer ut.. Vilken tur att klänningen har släp!

Vissa saker ger mig en viss ångest när det kommer till bröllopsplaneringen. En sådan sak är dekorationer och utsmyckningar. Jag tycker om att dekorera och utsmycka mig själv. Bord och väggar har jag däremot lite svårare för. Därför lade jag idag ut det på entreprenad till min bästa kompis, som genast gick igång och började att prata om oasis, murgröna och pärlor på grässtrån. Rätt man på rätt plats med andra ord. Eller rätt kvinna med ansvar för bord:-) Tur att vi människor är olika!

Det är bara att inse att det perfekta bröllopet inte handlar så mycket om det yttre som om det inre. Jag kan nämligen redan nu se mig själv framför mig med gråtsmink (av lyckotårar givetvis) under ögonen och rödvinsfläck alt. chokladfläck på klänningen yra runt på bröllopsmiddagen. Men det är så jag är och det är så min blivande make känner mig:-)

Ägget är tomt!

Nu är det påskat färdigt för i år. Skönt för min mage pallar inte mer karra... Jag inhandlade i onsdags en rejäl påse fylld med sötsaker i alla möjliga artificiella färger och smaker och inväntade tåget med påskkärringar som skulle komma och knacka på. Det blev 0 påknackningar och därmed en hel del snask i min mage....
 
Så i helgen har vi till stora delar parkerat våra rumpor i soffan och maratontittat på Heroes säsong 2,  gapat stort och försökt att  tugga så tyst att vi  hörde den otextade dialogen. Heroes är beroendeframkallande! Jag lockas av tanken att saker inte riktigt är som vi går runt och tror att det är. Såsom första delen av Matrix innan allt spårade ur...Vad vet vi egentligen om världen? Väldigt lite...Även om vissa går runt och tror att de vet hur saker och ting ligger till och hur man ska leva och vara för att kvalificera sig vidare till nästa hållplats...

Jag accepterar att jag inte vet hur allting ligger till. För jag har nog svårt att få mitt sömnbehov tillfredsställt, något som inte behöver förvärras över tankar på  vad som kom först; hönan eller ägget...

Det trodde jag aldrig att jag skulle göra..

En kompis som precis fått barn var och hälsade på häromdagen. Ett naturligt samtalsämne blev självklart det här med ammning. Vi kom då fram till att vi under den tiden gjort saker som vi inte kunde tänka tanken att göra innan...För min egen del så hade jag en tjej som under de första månaderna spenderade de flesta av dygnets timmar vid min barm. Detta innebar att jag fick välja mellan att sitta hemma i soffan hela dagarna eller att helt enkelt acceptera att jag var tvungen att på något sätt ha henne hängande vid bröstet då jag gjorde diverse saker. Detta innebar att jag gick runt med henne i babybjörn på stan medan hon satt/låg och snuttade tills hon somnade. Självklart försökte jag att skyla mig i det mesta möjliga men pinsamma situationer uppstod då folk jag kände ville stanna och kika på henne. Typ min tonårsförälskälse: " Men, har du fått barn! Vad kul! får man se på han/henne?" Jag: " Eh.. hmm..jo..hon äter..hehe..." Han generat: "Jaha..okej..kul att ses..grattis". En annan grej var då vi skulle åka bil. Jag fick liksom halvligga över Levina i bilbarnstolen så att hon kunde snutta hej vilt och låtsas att allting var som det skulle medan jag hoppades att vi inte skulle hamna vid något trafikljus bredvid en lastbil med fri insyn i bilen... Tilläggas kan väl att vår lilla donna vägrade tutte fram tills ca 6 månaders ålder. Så det var liksom inte så mycket att välja på; gallskrik från henne eller blottning från mig...

Min kompis berättade med en viss skam i kroppen att hon fått sitta på toa och gjort nummer två samtidigt som dottern förnöjt intog sin måltid..

Men när vi fått en viss distans till det hela så gav oss dessa absurda situationer ett gott skratt. Och jag inser att de  förmodligen kommer att inträffa igen..


Bollen är rund

Detta gör att det är oerhört svårt att ligga stilla på den! Och då menar jag inte en fotboll (den försöker jag verkligen att undvika att ligga på utan gör istället mitt bästa för att hinna ikapp den någon gång ibland och eventuellt passa den till en medspelare eller lägga en tåfis på mål). Jag har nämligen varit och provat på Core, en träning för bålmuskulaturen som utförs på en stor boll. Jag misstänker att min valda boll var lite för stor för mig eftersom jag hade vissa svårigheter att nå ned till golvet med både händer och fötter.  Jag hade även stora problem att manövrera mig kvar på bollen och samtidigt utföra lyft till höger och vänster såsom instruktören gjorde. Jag förstår inte riktigt ekvationen att jag har ett enormt taskigt balanssinne men ändå blir jag åksjuk om jag så mycket som skriver ett sms när jag åker bil?? Bra balanssinne och åksjuka hör väl ihop likt alkohol och baksmälla?

Nu inväntar jag träningsvärken som kommer att infinna sig imorgon och än värre i övermorgon..

Hallihallå

Nu har Levina sugit på min nya (min sambos gamla..) mobil så att det låter som om min samtalspartner står i duschen någonstans nere i underjorden. Det gäller att peta öronen noggrant och hålla andan medan jag pratar (eller lyssnar) med andra ord..

Nu gäller det!

Ska våra lokala hjältar lyckas med att gripa det sista halmstrået ikväll så att jag får gå på slutspelsmatch imorgon. Eller är Modos grabbar rökta för säsongen. Just nu ser det rätt så bra ut med en ledning på 2-1, men mycket kan hända...

Vad är det som förvandlar människor till neandertalare när de besöker sådana sportevenemang såsom hockeymatcher (eller är det bara örnsköldsvikspubliken som är så enögd som den beskrivs). Alltid tycks jag hamna bredvid någon äldre herre som gastar så att saliven sprutar ned mig och öronen ringer...Det är fel på domaren, på tacklingen, på skridskoåkningen. Ansiktet på herren blir rödare och rödare medan jag sitter och oroar mig för en stundande hjärtattack som innebär att han kommer att segna ned över mig. Oftast har jag bara lust att vråla tillbaka "Men ut på isen då ditt fetto om du tror att du klarar av det något bättre! " Men det säger jag inte förstås... Istället så sitter jag och torkar mig i ansiktet efter salivkaskaden som utdelades..
Är dessa män kuvade hemma eller i vardagen i övrigt? Är det därför som de måste ta ut sina inneboende frustrationer på en lämplig "arena" för att återigen vända hem med svansen mellan benen?

Hursomhelst, heja Modo!


Lägg inte krokben för varandra!

Jag tror att vi tjejer är varandras största fiender till att komma någonstans här i världen.  Istället för att vara glada för att det går bra för någon annan så klankar vi ned på personen istället på alla tänkbara sätt.  Om det är någon tjej som har ett särskilt fördelaktigt yttre så låter det ofta från andra tjejer: " Ok att hon är snygg men hon har IQ fiskmås" , "Hon är ju värsta slampan", " Hon är inte så himla snygg utan smink"  o s v.. o s v... Är det istället åt andra hållet att en tjej är smart eller duktig på något så låter det: " Men hon har ju värsta skabbiga stilen", "Hon har ju skitful näsa" eller  "Men hon får ju knappast några killar som hon ser ut" . Det är sällan man hör en tjej säga om någon annan: "Hon ser jättebra ut och är jäkligt trevlig och smart också:"  För visst finns det sådana tjejer som uppfyller dessa kriterier! Vi har alltså svårt för att ge varandra positiva omdömen om vi känner oss hotade på något sätt. Annat är det med kändisbruttorna. De kan vi dyrka! Det finns ingen större risk att de kan inkräkta i våra liv (om inte pojkvännen uppvisar några hetare känslor för någon av dem..)

Jag kan inte se detta beteende hos killar. Visst finns det killar som snackar skit om varandra. Men inte på samma lömska sätt. Jag har svårt att tänka mig min kille säga "Ok att min chef tjänar bra och så men han har alltid så fula skjortor och dålig andedräkt".

Jag försöker att bättra mig då det gäller detta. Gör det du också!


bloggeliblogg

Ikväll träffas modebloggmaffian för att nätverka i ett arrangemang anordnat av Veckorevyn. Trevligt! Sedan tycker jag att det är lite sorgligt alla brudar som propagerar för att de skulle ha varit bjudna för att deras blogg är Sveriges bästa eller klankar ned på de inbjudnas bloggar. Faktum är väl helt enkelt att de bloggar som lockar flest besökare är de som räknas ha störst "makt" vare sig de är "bra" eller inte. Detta är ju en subjektiv bedömning som får stå för var och en. Har en blogg många besökare får man väl anta att dessa personer tycker att den är bra? För man läser väl inte en blogg om man tycker att den är kass? En dos ödmjukhet och självinsikt kanske skulle vara på sin plats!
Man är inte modeexpert för att man visar upp vad man har trätt på kroppen för dagen...

Jag är ur led med tiden..

Jag måste vara felprogrammerad. Jag lyckas nämligen aldrig komma i rätt tid till saker och ting. Hur jag än försöker så speedar klockan på ett par minuter över tiden utan att jag är med på tåget. Jag ber om ursäkt till alla drabbade! Jag har goda intentioner. Jag kliver upp i god tid. Förbereder så mycket jag kan dagen innan o s v. Men icke! Jag önskar att jag hade kunnat sminka mig kvällen innan också och göra en "Dallas" (gå och lägga sig med sminket på så som de gör i alla såpor av rang). Då hade jag åtminstone sparat in 5 minuter. Men de gånger jag gjort detta, oftast i samband med ett krogbesök:-), så har jag inte direkt vaknat som en nyponros med färgerna på de rätta ställena...

Nu har jag även två saker som gör det ännu svårare för mig; en disträ sambo och ett barn som inte alltid är så medgörligt och som dessutom bajsar ned sig vid de mest olämpliga tillfällen...

Vilken tur att ingen upptäckte felprogrammeringen tidigare och reklamerade mig!


Motivera mera!

Imorgon ska jag ut i verkligheten igen! Åtminstone den arbetsrelaterade. Jag ska på kurs med kurt. Motiverande intervjuer. Jag ska alltså lära mig att motivera folk och fä till att vilja ta tag i sina liv. Jag måste medge att detta har varit ett stort problem ibland... Därför hoppas jag på den ultimata lösningen imorgon. Sedan kommer jag att ha full pott i min behandlingsstatistik. Hallå hej värsta löneförhöjningen!!

Eller så får jag bara några tips och trix som funkar på vissa men inte på andra. Fast det är gratis lunch och fika! Jag får äta själv, dvs utan någon som sitter och slafsar och vrålar bredvid mig ( om inte någon av mina kurskamrater är lagda åt det hållet  vill säga). Alltid något!


Ohel och ren

I min iver att bli kvitt svettlukten från träningskläderna åkte de pronto in i tvättmaskinen efter fotbollsträningen. Tyvärr var de inte bara de som blev rena och nytvättade. Även min mobiltelefon fick vara med på ett hörn. Jäkla skit också! Nu funkar den inte alls! Inte vår hemtelefon heller, fast den har inte fått någon Ariel behandling utan är helt enkelt bara värdelös. Nu kommer jag att sitta här hemma isolerad som på forntiden...Bara därför kommer säkert något hemskt att hända. Vad gör jag då? Slår på datorn och skickar ett mejl...

Vi skippade slalomåkning i snöyran  igår och begav oss till IKEA istället. Där inhandlades säkerhetsprylar för fulla muggar för att undvika att vår lilla jordekorre till dotter ska dricka klorin och åka nedför tvättnedkastet inom en snar framtid....

Någon som har ett tips på första hjälpen för drunknande mobiler?


Barnfri dag

Imorgon har vi barnvakt hela dagen. Vi kan göra vad vi vill, nästan..inom rimliga gränser förstås. Men vad ska vi göra? Beslutsångest; shopping, skidor eller bara ligga hemma och dra täcket över huvudet...Just nu lutar det åt att ta fram de totalt omoderna raka Elanskidorna och pjäxorna med neondetaljer och göra slalombacken osäker för övriga sportlovsbesökare:-)

Det jag ser mest fram emot är att få äta mackor och dricka varmchoklad ute i solen (medan fötterna ömmar och längtar hem till barfotaland). Kanske en kexchoklad slinker ned också!

Lätt fånget lätt förgånget..

Min sambo ringde mig vid femtiden idag och berättade att vi skulle få gå på Kent konsert ikväll. Gratis! Det var nämligen några vi kände som hade blivit sjuka och inte kunde gå. Så vi fixade barnvakt som kom i god tid. Drog på oss finstassen och var på väg att åka iväg. Vi skulle bara ringa och kolla var vi skulle hämta biljetterna. Det visade att de redan var hämtade. Av någon annan än oss. Ett sms från min sambos något vimsige tvillingbror (proffessor Baltazar framstår som gubben med koll på läget  i jämförelse med detta tvillingpar..) hade inte skickats iväg, där det stod att  vi skulle kontakta det här paret om vi ville ha biljetterna. Vi trodde tvillingbrodern skulle meddela detta. Så nu fick vi vara finklädda och hänga tvätt och diverse annat istället. Och gå och lägga oss i tid! God natt!!

image22

Ett tecken på kärlek..

Levina har hittat ett nytt sätt att visa sina varmaste känslor för sin kära mamma. Nämligen att vrida om och borra in naglarna i min stackars näsa. Jag hoppas att detta är ett beteende som hon slutar med innan hon ska börja att vänslas med det motsatta könet.:-) Eller kanske inte....

What the fuck?

Hur är det möjligt? Nu är det fjärde månaden i rad som det är alldeles för mycket månad kvar i slutet på lönen! Efter tre kyrkråttefattiga månader så tänkte vi att  "Nu så,  julen och dess baksmälla är bortgjord, nu är det lugnt." Nope! Jag som hade sett fram emot en lördagsresa till IKEA! ( Jag vet , det låter tragiskt att inte ha större visioner än så..). Nu råkar det ju vara så att det är lilla jag som sätter sprätt på det mesta av pengarna som blir kvar efter att alla räkningar är betalda. Så... Jag måste sluta att shoppa! Handklova fast mina händer i barnvagnen då jag går på stan. Spärra mig själv  från alla klädsidor på internet. Och INTE ha något Tupperwareparty eller gå på någon annans "hemmahosförsäljningsparty" av onödiga tingester. Nu har jag en hel låda full med plastpryttlar! Både min och Levinas garderob är knökfull (Staffan får sina kläder på jul och födelsedagar av oss som gillar att shoppa:-)). Som tur är bajsar Levina ned sig lite nu och då samt är allmänt grisig så att möjlighet ges till många ombyten..

Det kanske blir en lördagsresa till Willys istället. Och du, hejar jag inte på stan så sitter händerna fast i barnvagnen:-)

Säg som det är!

Idag när jag var ute och promenixade så gick jag förbi en tjej som pratade i mobiltelefonen. Hon säger till personen i andra änden "Säg som det är, du ska inte behöva vara ledsen". Det är ofta vi ger det rådet eller liknande till varandra . "Säg vad du tycker". " Förklara hur du känner". "Gör som du känner är bäst " osv.  Men hade det varit så lätt att alltid uttrycka vad vi tycker och känner hade vi inte behövt be om råd. Vi är osäkra hur andra ska reagera om lilla jag berättar vad jag egentligen tycker. Det är så synd. För det innebär att de få som vågar kan få alldeles för mycket att säga till om. Hur skulle våra relationer till andra människor se ut om vi vågade uttrycka våra känslor och åsikter?


Prosit

Igår var schlagern som schlagern ska vara. Bengtzing var som en påtänd duracellkanin och Pirelli var en sjungande barbie som tittat för djupt i sminklådan. Båda förtjänade att gå vidare. Ingen skrällkväll med andra ord.
Björn var skön. För att vara en kille som aldrig druckit alkohol så gjorde han en fantastisk imitation av andras mindre lyckade beteende..

Det ruttna är att jag har blivit förkyld. Om jag inte passar mig så hänger det en snoransamling på överläppen lite nu och då. Inte så attraktivt kan jag tänka mig.. Det märkliga är att det är jag som blir förkyld, medan min dotter som slickar i sig andras bakterier hej vilt flera gånger i veckan är frisk som en nötkärna!. Men jag tror att jag avstår från att börja att slicka på rulltrapperäckena eller suga på växelmynt och köper upp mig på ett lager nezeril istället...

image21

I mammas mage

Min mamma brukar alltid få presentkort på diverse skönhetsbehandlingar i julklapp från sitt arbete. Men det har aldrig hänt att hon har utnyttjat dem. Endera kanske hon tycker att hon är nog fin ändå eller så ser hon ingen vits med det hela:-) Dessa kort brukar istället hamna i någon av oss döttrars händer. Oftast i mina faktiskt. Det är inte så tokigt eftersom jag själv inte prioriterar denna utgift i min ekonomi även om jag ser att det finns ett visst behov..

Anyway, igår så var jag och testade floating. Det ska kännas ungefär som när man låg i mammas mage. Då ligger man i en tank med ca 50% saltvatten och flyter som en kork samtidigt som man ska vara så avslappnad att man helst somnar. Detta innebär att man får en vila som ska motsvara 4-5 timmars sömn. Perfekt för mig i teorin!Men... Det funkade inte riktigt på mig. Visserligen så flöt jag som en kork men jag var inte särskilt avslappnad. Det sved både här och där av saltvattnet... Jag hade konstant vatten i öronen så jag hörde inte vilka instruktioner som gavs i högtalarna. Efter cirka 20 minuter kliade det på pannan och jag kliade tillbaka. Ett par vattendroppar slank in i ögonen som jag av någon anledning öppnade och det kändes som om dessa höll på att frätas sönder (jag hade dessutom linser i). Då var det kört med någon sovning. När jag klev upp såg det ut som om jag hade knarkat i en månad i sträck. Inte direkt det resultat som förväntades...Idag så sitter jag med ont i ena örat och befarar det värsta, öroninflammation. Samt har saltansamlingar lite här och där...


RSS 2.0