Blä!

Där jag bor finns det tyvärr en fabrik som spyr ut en massa äcklig rök och obehagliga dofter. Ett talesätt säger att " om det luktar mat är det sulfat, luktar det skit är det sulfit". Om det luktar ruttna ägg, går det då under skit eller mat?

Klockan tickar..

Igår kom ett brev som innehöll en packningslista inför mitt uppdrag att bli Fru Lindahl. Väskan skulle packas pronto! Den innehöll diverse saker varav vissa jag hoppas att få slippa nyttja. Bland annat ett gäng kådisar samt min gamla skabbiga sovsäck. När som helst kan det vara dags. Jag känner mig laddad till tänderna!


Filmens värld är magisk!


Film är något magiskt! Åtminstone vissa filmer. När filmen är slut fortsätter den i mitt huvud och där är jag huvudperson i denna fantastiska värld. Då jag var yngre så kunde det  handla om "Stjärnornas krig" eller "Starzinger". Efter att ha bevittnat dessa filmupplevelser hos mina vänner ( eftersom min familj var sist i Sverige förmodligen med att införskaffa en VHS) så spenderade jag promenaderna hem med kicksparkar och fajtingrörelser i mina täckbyxor och täckjacka. Prinsessrollerna var inget för mig inte...

Igår bevittnade jag "Sex and the City" tillsammans med mina systrar. Så underbart! Plötsligt saknade jag alla träffar med tjejgänget där inte småbarnslivet var fokus i diskussionerna. Samtidigt så blev jag så själsligt nöjd över min lilla familj och den lycka som det innebär. Filmen skildrar som alla vet fyra olika typer av kvinnokaraktärer som ändå harmonierar ihop så bra. Och jag kunde känna igen mig själv i delar av de alla. Är jag mångfacetterad?

Det kändes så sorgligt att jag förmodligen inte kommer att få träffa dessa karaktärer igen. Men toppen är väl ett bra ställe att sluta på!


Stanna tiden!

Nu börjar jag att känna en viss panik. Men det handlar inte om mitt stundande giftemål cirkus fem veckor bort. Det handlar istället om min stundande återgång till arbetet om exakt 6 veckor! Jag känner mig inte redo för verkligheten riktigt än! Förmodligen kommer jag dessutom att sitta hela den första veckan rakt upp och ned eftersom min chef är på semester en vecka till och jag inte har någon större koll på vad jag ska börja att pyssla med förutom att ställa fram saker och pyssla om mitt skrivbord...

Är det dessutom fint väder som det brukar vara vid den tiden kommer jag att stirra längtansfullt ut genom fönstret ( äntligen har jag fått ett riktigt fönster på kontoret och inte bara ett jag kan glo på mina kollegor igenom) samt svettas loss i den alltför varma betongbunkern jag befinner mig i under dagtid.

Visst verkar jag längta tillbaka?  
Det kanske kommer:-)

Var på min kompis bröllop i lördags. Det var så vackert! Brudparet strålade som solar precis som sig bör:-) Det hela kändes genomlyckat och avslappnat. Precis så vill jag också ha det!

Min sambo kom fram till att han har blivit blödigare sedan Levina anlände. Jag har för egen del alltid varit "bölig" av mig. Vi kommer kanske att vara rödögda och rödnästa båda två på vår stora dag. Äktenskapstycke det:-)

Jalla, jalla!

Nu är midsommaraftonen avklarad. En massa god mat stoppades i min mage vill jag lova! Åhh vad jag älskar god mat och goda efterrätter. Kanske alldeles för mycket. Lite för mycket slinker ned om jag säger så...

Nu ska jag hasta ihop mig själv så att jag blir presentabel på min kompis bröllop som börjar kl. 18:00. Idag är dagen som hon har planerat inför så länge. Hoppas verkligen den blir fantastisk! Än så länge verkar vädergudarna vara vänskapligt inställda till evenemanget! Nej, som sagt: Jalla, jalla på mig!

Du & ja är lika bra!

Ooups! Har varit borta från internet världen i ett par dagar. Har haft fullt upp med möhippa (inte min egen) och kalas i plural. Fyller hela min omvärld år i juni eller? Ska tänka på det till nästa barn, bäst att hålla på sig i september......

Här i min lilla stad är det upplopp från vissa håll och kanter angående den tio år gamla utställningen Ecce Homo som ska visas på vår stads museum. Man blir bara så less på den inskränkthet som pyser från alltför många munnar om hur fruktansvärt det är att visa något sådant sjukligt och abnormt beteende på oss skattebetalares bekostnad samtidigt som Jesus, den renaste av alla, hädas.
 Det känns för min del bra mycket bättre att mina surt förvärvade skattepengar går till ett projekt som uppmanar till en ökad öppenhet för människorna i vårt samhälle än till lön för fördomsfulla och människoföraktande politiker. Det är för mig märkligt hur de personer med sin religiösa tro i bagaget kan ringa och mordhota och döma de människor som är för detta projekt eller som lider av den synd och sjukdom som homosexualitet står för enligt dem. Vad hände med "Only God can judge" ? Vem vet förresten vilken läggning som Jesus hade, om han nu fanns. Homosexualitet har mig vetandes alltid funnits. Men bibeln känns inte som någon ocensurerad och trovärdig återberättelse över hur världen rockade just då...Men vill man använda bibeln som rättesnöre så kan man i gamla testamentet få förhållningsregler över hur man ska idka barnaga, slaveri eller varför inte stena grannen då han gjort något ofog..
[Läs mer här>>]

När ja ändå är på hugget:
Jag är även jäkligt upprörd över särbehandling av vissa personer över huvud taget just nu. Därför har jag valt att kliva av fotbollsspelandet. Som 28-åring tolererar jag inte att behandlas respektlöst inom ett område där jag faktiskt betalar med både tid och pengar för att delta. Då har jag bättre saker för mig! Jag kan gå och titta på Ecce Homo till exempel:-)

Hur galen är man på en skala..

..om man vaknar flera gånger under en natt med musikslingan "Nyss så träffade jag en krokodil, som körde runt i en bil. Han var så tjock och fet, och blåste i trumpet osv osv." malande i huvudet?

Idag har varit en sådan där dag då det känts som om allting har jäklats. Men det är väl bristen på sömn som minskar min stresstålighet. Det är nämligen många gånger som krokodilen har malt på i natt. Levinas första tand gör entré och påverkar den redan oroliga sömnen. Ändå är hon pigg som en mört dagen efter medan jag är ytterst opigg.

Dax att krypa till kojs då och jag hoppas på att få slippa bli hemsökt av den tjocka och feta besten i natt!

Man måste vara både här och där!

Är helt slut! Att göra hembesök hos personer som inte har barnanpassat sina hem är minst sagt magsårsframkallande. Att försöka föra ett normalt samtal med helt fokus på samtalsämnet är i stort sett omöjligt för min del. Plötsligt måste jag springa iväg för att någon håller på att äta upp innehållet i en blomkruka, testar sin dödlighet genom att bege sig uppför eller utför trappor eller kollar in vad soppåsen har att erbjuda.... Här gäller det att ha "split vision" med andra ord!

Passade även på att färga håret hos min kompis, samtidigt som jag försökte roa Levina som blev fastsatt i en gåstol på badrumsgolvet (inget som behövs nuförtiden då hon promenixat i 1,5 månad redan). Denna färgning resulterade i att det ser ut som om jag har ett kastmärke alternativt pigmentförändringar i pannan just nu!

Dagens fundering 1: Vem har fått för sig att det blir mer lockande med dambindor i designade förpackningar. Att de ska vara roligare att ha i handväskan...Blöjor kan jag väl köpa, det är lite skoj. Men bindor? Njaää...

Dagens fundering 2: Hur kommer det sig att TV-reklamen numera till 50% består av reklam för diarrétabletter, huvudvärkstabletter, svampborttagningsmedel, tabletter mot gaser i magen eller något annat läkemedel. Har apoteket fattigt med kunder numera eller?

Lite panik sådär...

Det blir inte så mycket motionsarbete utfört då det regnar ute. Men det är nog en viss träning att bära runt på lillfisen, som inte är så lite visade det sig. Idag vägde hon 12045g och mätte 80 cm över havet....Nu väntar jag mig svällande biceps och väldeffade axlar!

Nu börjar jag faktiskt att få en viss panik över bröllopet, eller snarare över var vi ska förvara allt käk som ska intas under kvällen. Det mesta ska nämligen hämtas eller tillverkas dagen innan eller senast under tidig morgon under dagen B. Skulle behöva ett kylrum, men vart får jag tag på ett sådant?

Men vi fick i  varje fall godkänt idag för giftemål. Hindersprövningen är kirrad. Vi har varken något ouppklarat giftemål i bagaget eller är nära släkt med varandra. Skönt att veta:-)

Måste komma ihåg att:
- Slutprova klänningen
- Boka provsminkning (Vill inte se ut som om jag ska ut i strid..)
- Gå in skorna
- Betala in till ringen
- Boka bukett
- Välja och beställa tårta
- Tänka ut vilka som ska springa alla ärenden..

Visst verkar jag ha koll på läget? Ahh!!




Ingen barnlek med barnkalas..

Nu sitter jag och Staffan i soffan, halvt som halvt medvetslösa efter dagens ståhej. Och då var det bara tre barn och resten vuxna...Det har varit leksaker i stort sett var jag än har satt mina fötter idag och en ljudnivå som antytt att det har varit minst dubbelt så många barn inom vårt hems väggar än de befintliga...Vilken tur att vi bara arrangerar dylika tillställningar en gång per år än så länge...

Igår pågick förberedelser inför dagens tillställning. Min mamma var här och vi bakade och stökade(städade) hela dagen lång. Men som vid varje kalas så känns det ganska onödigt när det har grisats ned igen dagen efter. För att inte tala om Levinas vita klänning som tydligt kartlagde dagens varierande intag av föda:-)

Nu blir det sämre väder att vänta verkar det som. Då kanske jag ger mig ut och motionerar lite istället för att ligga och lapa sol på altanen. Det behövs verkligen efter den här helgen och inför kommande helgers festligheter. Inget ont som inte för något gott med sig!

Jag har nu slutat att amma helt, vilket innebär att Levina är på tårna redan kl. 05:30 om morgonen. Dax att gå och knyta sig snart då med andra ord....

Nyss var det vinter, men inte längre..

Jag har spenderat en del av eftermiddagen på Barnens hus köpandes födelsedagspresenter till Levina och hennes kusin. Det känns lite meningslöst med inslagningen till Levina egentligen, eftersom det förmodligen blir jag själv eller Staffan som får öppna dem....

Har svårt att förstå att Levina faktiskt blir ett år på söndag. Tiden snurrar på så fort numera. Man skulle kunna tro att när man bara varit hemma och oföretagsam i ett år så borde tiden stå stilla, men nej, nej...
Det är med motstridiga känslor som sommaren omfamnas av mig. Snart är det min tur att försörja oss!

Det har varit en fantastisk vecka med mycket tid i solen. Jag har till och ned hunnit avverka några modemagasin! Dock har alla ett tämligen likartat innehåll. Främst: Sola inte utan solskydd! Precis vad jag gör det. Jag får nämligen värsta finninvationen av solkrämerna. Så finnar idag eller rynkor imorgon? Det lutar åt att jag blir rynkig. Var det Lill-Babs som sa: "Det är snyggare med bruna rynkor än med vita"....

Ett tips: Gå inte förbi ÖoB´s godisavdelning då ni är hungriga...



Adoptivbarn?

Är det inte lite skumt att det i vissa reklamfilmer på TV, där familjer framställs, finns barn som pratar en helt annan dialekt än föräldrarna eller övriga syskon? Hur tänker castingbyrån egentligen?

Jag, Cindy och Naomi..

I lördags då jag och min väninna gjorde Stockholm city osäkert så hände en märklig grej. En sådan grej som jag drömde om då jag var tonåring. En tjej från en castingfirma kom fram och ville ha oss som fotomodeller. Hon var nämligen ute efter snygga tjejer i 25-35 år som skulle göra reklam för någon båt ( hmmf, jag ser väl inte en dag äldre ut än 20, typ..).  Men i och med att jag blåste hem mot Ö-vik redan igår så missade jag den chansen att förverkliga min fjortisdröm.

 Min fjortistid var under den tidsperiod då supermodeller likt Cindy, Linda, Naomi, Claudia och Kate (still going strong) härskade på den här planeten. Trots att mitt ansikte pryddes av cirka 20 födelsemärken mer än Cindys omtalade mouche så stod jag framför spegeln och poserade och drömde. Men sedan fick jag bara lov att inse att jag inte var tillräckligt lång, inte tillräckligt smal och framförallt; inte är särskilt fotogenisk....(Vad spelade det för roll att jag övade hela sommarlovet innan sjuan på hur jag skulle se ut i skolkatalogen då det ändå ser ut som om jag håller på att somna där?)

Nu blir mitt avtryck till eftervärlden (eller de närmast sörjande) ett par famljefoton istället där jag stirrar så mycket att jag ser vindögd ut...


image41

Livets godsaker är många

Har precis kommit hem från en liten shoppinghelg i huvudstaden. Det blev lite kläder från Gina Tricot och en ny bil... Vi har spenderat årets varmaste dag i en bil åkandes många mil. Vilken tur att den erbjöd en schysst klimatanläggning! Någon sådan finns däremot inte i min lilla Renault Clio, där är det självdrag som gäller..

Nu ska jag säga något som jag har sagt förut och som ni säkert har hört förut, av er själva eller någon annan. Jag ska sluta att äta så mycket slisk! Inget mer godis på veckorna. Nu har jag ätit så jag blev halvt illamåendes under helgen, för att inte tala om bilresan hem. Världens största Blizzer på Max, som jag faktiskt inte åt upp ens, satte spiken i kistan. Helt olikt mig! Glass brukar alltid få plats i min lilla kalaskula hur full den än är...

Nu hoppas jag att jag äntligen kan komma igång ordentligt med fotbollsträningarna efter alla sjukdomar och skador. Jag får å andra sidan öva på en viktig del av spelet här hemma; punktmarkering, Passa blommorna på fönsterbrädorna, kolla så att inte stereon demoleras, förhindra att allt läsbart i papper rivs sönder, se till så att inte allt ätbart som står framme hamnar i fel mun eller blir utspillt på bordet/mattan. Puh! Får jag sätta mig på avbytarbänken en stund?

Det har varit en härlig helg! Nu ser jag fram emot en härlig vecka i det vackra försommarvädret. Mina två nya bikinisar vill ut och luftas. På vår altan vill säga. Allt annat får vänta ett tag till..


RSS 2.0