Konsumtion eller överkonsumtion

Satt nyss och doppade hårdbrödmackor med ost på i varm choklad. Nostalgiskt och gott. I synnerhet då chokladen var gjord på Valhronakakao!

Har precis tittat på Lyxfällan. För mig är det obegripligt hur vissa människor är så korkade att de försätter sig i en sådan ekonomisk situation. En av de mest korkade personer man fått följa hittills är killen som förnöjt åkte och köpte en ny väderstation ( världens absolut nödvändigaste pryl..), när programledarna dagen innan diskuterat hans enorma kreditköp av tekniska prylar, och sedan kommer hem och visar upp denna pryl glad i hågen. Kanske försökte han genom prylinköpen att ersätta den brist på hjärnceller som tycktes föreligga...

Ett annat program som råkat stått på ett par gånger är "Extreme home makeover". Detta program verkar vara en riktig vattendelare. En del så älskar man det eller så gör man helt enkelt inte det. Jag tillhör den senare kategorin. Visst finns det många hjärtskärande historier om familjernas situationer. Men inredarna är helt galna! De ska föreställa så medkännande att jag nästan mår dåligt. Sedan bygger de världens flådigaste hus i ett område som i övrigt inte är ett dugg flådigt. Inredarna fiskar också efter deltagarnas minsta lilla intresse för något och inreder därefter deras rum efter detta intresse in i absurdum. Hur kul är det för tjejen som fick ett barbierum då hon var tolv tre år senare....Finns det då några pengar att göra om dessa hiskeliga rum för då hos familjen? Eller ska man behöva få sova i sin racerbilssäng och hänga kläderna på rattar på väggen tills man är 20 och flyttar hemifrån?

Men det är ju US and A som vi pratar om. En galen värld....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0